Raamdecoratie

Raamdecoratie/binnenzonwering Rolgordijnen:
Bij de rolgordijnen kunt u kiezen uit vele soorten stof; effen, bedrukt, design, verduisterende of lichtdoorlatende stoffen. Koofmodellen, met/zonder zijgeleiding, montageprofiel of de 'normale'steuntjes. Duorolgordijn/multishade: Het duorolgordijn of multishade is een bijzonder product. Het heeft twee stoflagen die ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. De stof van het duorolgordijn bestaat uit horizontale transparante en niet-transparante banen waardoor u lichtinval in uw woning eenvoudig kunt regelen. Kort gezegd kent het duorolgordijn drie verschillende standen: Open, voor vrij doorzicht; Halfopen, voor gefilterde lichtinval; Gesloten, voor maximale lichtwering. U heeft de keuze uit veel verschillende stoffen, waaronder verduisterende stoffen. Alle duorolgordijnstoffen zijn ook geschikt als normaal rolgordijn, dan heeft u ipv 2 lagen achter elkaar, een enkele laag stof.Horizontale jaloezieën:
Horizontale jaloezieën zijn modieus en bieden eindeloze variatie door de vele materialen en kleuren. Kies voor aluminium, transparant kunststof of hout. De lamelbreedte varieert van 16 mm tot 70 mm, afhankelijk van het materiaal. Ook is het mogelijk bijpassend of contrasterend ladderband te kiezen en een retro of design boven- en onderafwerking. Houten jaloezieën worden standaard uitgevoerd met een optrekkoord en een tuimelkoord.

Plissés en dupli gordijnen:
Plissés en dupli gordijnen, zijn geschikt voor vrijwel iedere raamvorm. Bij ons vindt u een ruime keuze aan transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. Plissés en dupli gordijnen zien er bijna hetzelfde uit. Plisségordijnen hebben één laag stof, dupli gordijnen hebben er twee. Een dupli gordijn heeft daarom als voordeel dat er geen koordgaatjes zichtbaar zijn. Ook is er een twee-in-één model, waarbij een verduisterende stof voor ‘s avonds en ‘s nachts en een transparante stof voor overdag wordt gecombineerd in één plissé of dupli gordijn. Ideaal voor de slaapkamer. Wil je geen inkijk in huis? Kies dan voor een vrij pakket, waarbij het zicht naar binnen wordt verminderd. Plissés en dupli gordijnen kunnen ook goed toegepast worden in een dakraam. U kunt binnen de dakraammodellen bijvoorbeeld kiezen voor het twee-in-één model waarin twee stoffen met elkaar gecombineerd worden. Wilt u volledige verduistering, kies dan voor een verduisterende dupli stof in combinatie met zijprofielen die de lichtinval tot een minimum beperken. Wist u dat plissés en vooral de dupli gordijnen energiebesparend zijn. Als je deze dicht laat, houd je de kou buiten en blijft het binnen behaaglijk warm. En in de zomer werkt het precies andersom. Een plissé of dupli gordijn zorgt ook voor een betere akoestiek.Vouwgordijnen:
Vouwgordijnen zijn er in vele modellen, baleinen aan interieurzijde of achterzijde ingenaaid. Baleinen opgenaaid met een contrasterende of zelfde kleur stof. Opgetrokken in halve, hele of om en om segmenten. U kunt er zelf voor kiezen of het wordt gemaakt met een inbetween- of gordijnstof, of zelfs een combinatie van beide.