Gordijnen

Gordijnen, vitrage en inbetweens
Gordijnen, vitrage en inbetweens zijn functioneel en geven de juiste sfeer aan uw huis. Ze geven warmte en huiselijkheid, daarom is de juiste stof en kleur van groot belang.
Onze uitgebreide collectie bevat zowel effen stoffen als stoffen met een patroon in verschillende texturen zoals transparant met een glans, zijde, linnen of taft. Hierin worden steeds de laatste trends gevolgd. De collecties zijn dan ook goed te combineren met tapijt, vinyl of pvc. Ook zijn er speciale brandvertragende stoffen, die ook goed toegepast kunnen worden in uw bedrijf. De stoffen met Tevira CS hebben deze eigenschap. Daarnaast hebben ze een hoge kleurechtheid en zijn ze zeer geschikt om tot vouwgordijn gemaakt te worden. De gordijnen kunnen eventueel voorzien worden van een voeringstof.
Inbetween stoffen zijn half transparant en in veel verschillende stijlen en dessins verkrijgbaar. De inbetween stoffen kan men hetzelfde toepassen als gordijnstoffen, maar de inkijk van buitenaf zal met name 's avonds niet afgesloten worden. De inbetweens worden vaak als kamerhoge stoffen uitgevoerd.
Toegepast in vouwgordijnen blijft de kamer door de gefilterde lichtinval licht, maar wordt de inkijk van buitenaf beperkt. Effen inbetween stoffen zijn geschikt voor grote oppervlakken en liefhebbers van basic interieurs, waardoor een vertrek een rustige uitstraling krijgt. Decoratieve, gedessineerde inbetween stoffen kunnen een decoratief sfeerelement toevoegen aan de kamer. Inbetween stoffen worden gecombineerd met gordijnstoffen tegen de inkijk 's avonds en om meer sfeer toe te voegen. Licht doorlatend, effen, glad of met structuur, printdessin of met ingeweven dessin.


Op maat gemaakt
De gordijnen, vitrage en inbetweens worden netjes door ons ingemeten en daarna geconfectioneerd met een plooi. Of u een enkele plooi, vlinderplooi, triplooi, retourplooi, wave of ingeslagen ringen mooier vindt, wij confectioneren het zoals u dit wilt. Vervolgens komen wij de op maat gemaakte gordijnen netjes bij u ophangen. Aan rails, een roede of railroede. Ook hierin zijn vele mogelijkheden en wij adviseren u graag.

Enkele plooi:
Wilt u een budget-vriendelijke oplossing, maar toch een ‘strakke’ look? Zijn uw ramen niet al te groot? Kies dan voor een enkele plooi. De gordijnen nemen zo de minste ruimte in als ze geopend zijn. De enkele plooi is geschikt voor elk type stof en een favoriet in kinder- of slaapkamers. Het dessin van de stof komt met een enkele plooi het best tot zijn recht. Bij gordijnen hoger dan 200 cm is het fraaier om te kiezen voor een dubbele- of vlinderplooi. Het gordijn ‘hangt’ dan mooier in de plooi. Bij een enkele plooi kunt u de gordijnen zowel onder als voor de rail hangen.Dubbele plooi:
Wilt u een volle, rijke uitstraling? Kies dan voor gordijnen met een dubbele plooi; de meest gekozen variant voor o.a. huiskamers. Een dubbele (of vlinder-)plooi geeft diepere plooien, waardoor het gordijn ‘voller’ en gelijkmatiger hangt. Er is wat meer stof nodig dan wanneer u kiest voor een enkele plooi. De dubbele plooi is vooral geschikt voor ruimtes hoger dan 200 cm.

Retour plooi:
Zoekt u een extra speels effect? En wilt u ook nog eens ruimte winnen? Kies dan voor de retourplooi, eigenlijk een variant op de dubbele plooi. Een retourplooi is ook erg geschikt voor gordijnen die op roedes en sierrails hangen. De plooien blijven dan nóg mooier in model. We maken een extra plooi in het midden van de tussenruimte aan de achterkant. Hierdoor vouwt de tussenruimte naar achteren en de plooi naar voren: het bekende ‘harmonica-effect’. En last but not least: als u de gordijnen open schuift, is de breedte van het stofpakket minimaal. Extra ruimte op uw vensterbank dus!

Zeilringen:
Gaat u voor een stoere, eigentijdse uitstraling? Of liever voor een landelijke sfeer? Zeilringen zijn geschikt voor beide stijlen. Men kiest vaak voor deze variant bij overgordijnen of inbetweens. Maar ook voor vitrages zijn ringen een prachtige én praktische oplossing. De zeilringen laten een kleine hoeveelheid licht door en zijn dus minder geschikt voor verduisterende gordijnen. Het ringengordijn schuift makkelijk naar de zijkant en neemt weinig ruimte in. Ook als u kiest voor gordijnen met voeringstof, zijn zeilringen ideaal. Kies zelf kleuren en maten die passen bij uw persoonlijke stijl. En ook belangrijk: de zeilringen zijn gemaakt van roestvrij staal (RVS), zodat ze niet roesten bij een wasbeurt.

Wave:
Gaat u voor gemak en een strakke, moderne uitstraling? Heeft u extra brede ramen? Dan is het wave gordijn een goede keuze! Dankzij een uitgekiend systeem van runners, gordijnband en haakjes blijft het gordijn prima op zijn plaats. De ophanging is eenvoudig en het wave-principe is toepasbaar op elke gangbare railroede. Het stofpakket aan de zijkant is verrassend klein. Een zogeheten ‘loodveter’ houdt het gordijn extra goed op zijn plaats. In tegenstelling tot andere manieren van ophangen, hangt het gordijn bij een wave-systeem altijd onder de rail. Het resultaat mag er zijn: een perfect golvend gordijn, geschikt voor kamerhoge stoffen. De wave komt het best tot zijn recht bij inbetweens of dunne overgordijnstoffen.